Teniste kullanılan terimler
Ace: Rakip tarafından yakalanamayan nizami servis
Backhand: Elarkası Oyuncunun sırayla; raketi taşıyan omzunu ağ ile yüz yüze getirip, vücut ile karşılayıp, raketi ileriye doğru hareket ettirerek yapılan vuruş.
Baseline: Kortu çeviren ve kortun dış ölçülerini belli eden sınır çizgileri
Court: Kort Ağla iki eşit parçaya bölünmüş, dikdörtgen alan. Kortlar çim, kil, asfalt, beton, ahşap, sun, çim veya sentetik malzeme kaplanabilir.
Deuce: Berabere 40-40 durumundaki beraberliÄŸe denir. Bir oyun iki farkla kazanılabilir. Deuce ‘den itibaren bir oyuncu iki fark elde edene kadar oyun devam eder.
Double Fault: Çift hata İki servis denemesinin de başarısız olmasıdır. Rakip puanı kazanır.
Drop Shot: Rakibi ağa gelmeye zorlayan, ağı geçip yavaşça dönerek geri gelen, yavaş vuruş.
Fault Faul: Servis topunun ağa takılması veya rakibin servis sahasına düşmeden fileye çarpması veya korttan dışarı çıkması
Food Fault: Servis tamamlanmadan önce servisçinin ayağının sahaya girmesi
Forehand: Elönü Oyuncunun raket kullanmayan omzunu ağa doğru çevirerek raketi topla buluşmak üzere ileri sallaması sonucu yapılan vuruş.
Let Net: Eğer servis topu ağa çarpıp, karşı çapraz servis sahasına düşerse Let olur. Oyuncunun sevisi tekrarlama hakkı doğar.
Lob: Ağa yakınlaşmış rakibin arkasına atılan yüksek ve yumuşak top. Topla oynayabilmesi için rakibi sahanın arkasına gitmeye zorlamak için kullanılır. Lob ayrıca savunma amaçlı vuruş olarak, vuranın sahadaki pozisyonunu düzeltmesi için zaman kazandırmak üzere kullanılır.
Love: Sıfır puan manasındaki terim
Overhead Smash: Küt vuruÅŸ Genelde, yeterince yüksek ve derin kullanılmamış olan bir Lob ‘u karşılamada kullanılan güçlü atış. Bu atış (shot) servis vuruÅŸuna benzer.
Receiver: Servis atıcısının topunu karşılayan oyuncu
Serve: Servis Tenis maçının her sayısının başlama vuruşu. Saha dışından atılır.
Tiebreaker: 6-6 berabere kalınan setlerde kullanılır. Genelde 7 puan üzerinden oynanır, ama en az iki puan farkla kazanılması gerektiği için uzatılabilir.
Topspin: Oyuncu topa vurduğunda, ilerleyen topun dönüşünün yavaştan hızlıya gitmesi. Oyuncunun topa daha kuvvetli vurmasını, rakibin yerden sekip alçak ve hızlı şekilde gitmeye başlayan topa vuramamasını sağlar.
Underspin: Oyuncu topa vurduğunda, ilerleyen topun dönüşünün hızlıdan yavaşa gitmesi. Bu vuruş Slice (kesme) diye de adlandırılır. Underspin topun hız kaybetmesi ve daha az zıplamasını sağlar.
Volley: Vole, uçara Oyuncunun top yerde sekmeden vurması ile gerçekleşen vuruş. Volley genelde oyuncu ağa yakınken kullanılır.
Half Volley: (Yarım vole) Top yerde sektikten hemen sonra yapılan alçak vuruştur.